.Het begin der C.V. De Zatte Schuppe

2001: C.V. Het Schrothupke
Ongeveer 6 jaar geleden is het allemaal begonnen. Met een aantal vrienden kwamen we, genietend van natuurlijk een heerlijk flesje bier, op het idee om samen een carnavalswagen te bouwen. Althans, het idee was er al zo’n twee jaar, maar nu wilden we het dan toch echt uit gaan voeren. En als eenmaal het plan en de motivatie er is, moet er natuurlijk een naam verzonnen worden en een logo. De naam werd ‘verzonnen’ door Rob van Kampen; het Schrothupke (een voormalige carnavalsvereniging uit Rooy). Bij gebrek aan tijd (en fantasie) hebben we die naam uiteindelijk (voor het eerste jaar) aangehouden. Het logo was toen nog een trol die simpelweg uit Word kwam, natuurlijk makkelijk als je geen tijd hebt om iets anders te verzinnen. Het volgende probleem was natuurlijk, WAAR moeten we gaan bouwen? Rob en Jeroen van Mierlo hebben toen Willy Govers benaderd om te vragen of we bij hem in de schuur een carnavalswagen mochten bouwen. Blij waren we toen we hoorden dat hij de schuur voor ons beschikbaar wilde stellen. En de carnavalsvereniging Het Schrothupke was geboren! De club bestond toen nog uit XXX leden.

2002: En nou ff serieus…
Het jaar daarop hebben we besloten dat we toch maar eens een “serieuze” naam moesten gaan verzinnen. In een klein bruin café (beter bekend als Babbels) in ons prachtige dorp Heesch zijn een aantal van onze leden op het idee gekomen om de club “De Zatte Schuppe” te noemen. Misschien een uitdrukking van hun gemoedstoestand op dat moment? Ook het logo vonden we toch niet zo geschikt meer (duh!). Er is toen een ander logo verzonnen en voor in de plaats gekomen; het welbekende schild met daarop een bar en drie dronken ‘schupjes’. Ook werd er in dit jaar voor het eerst ‘serieus’ een wagen gebouwd, want een paar BH’s aan een waslijn hangen kan natuurlijk iedereen.

2003: Groeistuipen
We begonnen het carnavalsseizoen met een probleem (ja, meteen al…), we wilden namelijk een grotere en (nog) mooiere kar bouwen. Helaas was het zo dat we bij Willy al aan de nok zaten en de weg naar buiten was ook te smal voor een grote wagen, dus moesten we op zoek naar een grotere schuur. Uiteindelijk, na veel rondneuzen, zijn we terecht gekomen bij Henk Zegers. Henk had voor ons een grote schuur met twee grote deuren en een hoog dak, ideaal dus voor een grote wagen! Wij bouwen (en Henk Liebrechts stookt, maar dat ff terzijde…) nog steeds in diezelfde schuur op de Vosbergstraat in Heesch.
In datzelfde jaar hebben we ook onze eerste single uitgebracht met de drempelmedley, waar we nog steeds ontzettend trots op zijn!

2005: Girl powerrrr!
Uiteraard wilden de meiden ook graag hun steentje bijdragen en hun kwaliteiten showen en daarom hebben zij met elkaar, onder leiding van Annie Fransen, vanaf dit jaar de kleding ZELF gemaakt. Inkopen doen ging de dames perfect af, zelfs voor afdingen bij de kringloopwinkel waren ze niet te beroerd (jaja). Maar toen! Pff, dat viel nog niet mee om 20 pakken te maken, die ook nog eens allemaal verschillend waren. Maar de naaiclub van Annie werd verdrongen (en haar feestdagen afgezegd) en dankzij haar hulp kwam toch alles goed, en hebben ze goede hoop voor volgende jaren.

2006: Zatte Schepjes
Niet alleen de carnavalswagen werd steeds groter, ook het ledenaantal bleef groeien. Steeds meer gezellige mensen sloten zich bij onze club aan waarmee het ledenaantal op 21 kwam. Maar ook aan de toekomst van C.V. De Zatte Schuppe wordt gedacht en op 5 december wordt de allereerste, enige echte Zatte Schuppe-nakomeling geboren: Milan! Verder wordt in 2006 al weer voor de tweede keer Zatzation georganiseerd, de spetterende afsluiting van de carnaval op dinsdag in café Babbels. Daarmee wordt dit drukbezochte, door ons georganiseerde, feest een begrip in de Hisse carnavalsagenda


Bovendien weten steeds meer mensen de weg naar onze gezellige club te vinden en inmiddels is onze club uitgegroeid tot een groep van 21 leden die met elkaar er elk jaar weer hard tegenaan gaan om een mooie wagen te bouwen en er een gezellige carnaval van te maken.